GYIK

 • Kérdés: Mikor és hol lesz a bemutató? Hány előadást tervezünk?

  Válasz: Klasszikus István, a király előadást tervezünk, amivel turnézni is lehet.
  A fent említettek miatt előadási időpont egyelőre nincs.
  Szabadtéri színpadok és sportcsarnokok is a terveink között szerepelnek, mint játszóhely. Turnét - az iskolaév miatt - jövő nyárnál előbb biztosan nem tudunk megvalósítani.
 • Kérdés: Mit jelent a kisiskolásoknak a próbaidőszak?

  Válasz: A színházban szokásos próbarendben működünk, 4-6 hetes próbaidőszakban gondolkodunk. Ezen belül, a rendező utasításai és elképzelései szerint alakulnak a próbák. Ezt megelőzően és ez idő alatt egyéni énekórák, táncpróbák és egyéb felkészítő próbák is várhatóak.
 • Kérdés: A próbaidőszak alatt, biztosítunk-e szállást és felügyeletet a gyerekeknek?

  Válasz: Természetesen minden szükséges feltételt és körülményt biztosítunk, táborszerűen, napi 5 étkezéssel. Örömmel vesszük a szülői kíséretet - ha valaki ragaszkodik hozzá - de azt csak saját költségükre tehetik meg.
 • Kérdés: A helyzetre való tekintettel nem gondolkodtak a verseny felfüggesztésében?

  Válasz: Tekintettel arra, hogy a verseny február közepén indult online verzióban, minden körülmény amellett szólt, hogy ezt a sorozatot végigvigyük. Bíztunk abban is, hogy a járvány május végére - június elejére megoldódik és a versenykiírásnak megfelelően tudunk működni. A folytatás mellett szólt az is, hogy a versenyzők nagy része a felső korhatár környékén mozog és egy halasztás számukra ellehetetlenítette volna a részvételt. Mi pedig nem új versenyt akartunk hirdetni, hanem a már elindult gyerekekkel akartuk végig vinni a versenyt.
 • Kérdés: A szereposztásnál - néhány kivételével - mindegyik szerepre 2 jelölt került beosztásra. Ez pontosabban mit takar? A 2 jelölt párbajozik, vagy a zsűri újra dönt?

  Válasz: Ez nem egy további versenyhelyzet vázol fel, hanem egy szereposztási szituációt. Több előadás esetén, a szinte hasonló képességű fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák magukat a szerepben, hangsúlyozva, hogy a meghirdetett szerepkörökben győztesünk csak egy van. Az hogy a döntő minden résztvevője szerephez jut, az annak köszönhető, hogy szorgalmas, igyekvő és nagyon tehetséges szereplő gárdával rendelkezünk.
 • Kérdés: A szereposztásban lévők hogyan készüljenek a szerepre?

  Válasz: Hamarosan kiküldjük azokat a zenei alapokat, amelyek az egyes szerepekhez tartoznak.
 • Kérdés: A díjazás hogyan fog alakulni?

  Válasz: A dicsőséget már mindenki megszerezte. Sajnos a díjakra kicsit várni kell.
 • Kérdés: Kik utazhatnak Párizsba?

  Válasz: Ez az út is várhatóan jövőre valósulhat meg. A versenyszabályzatban meghirdetett 7 győztes szólista és a négy győztes csapat nevesített szereplőin kívül, a különdíjasok esetében is abban gondolkodunk, hogy elvisszük Őket is erre az utazásra.
  Az utazás 4 napos lenne, amelyben Párizs-i, Versailles –i és Disneyland –i látogatás is szerepelne.
  Természetesen minden szükséges feltételt és körülményt biztosítunk.